Kukkolan tila

Lapset , Nuoret , Työikäiset , Vanhukset, Erityisryhmät , Muut
Ennalta ehkäisy, varhainen puuttuminen, Päivätoiminta, Kasvatus , Erityisryhmien liikunta-, virkistys- tai virikepalvelut, Työhyvinvointitoiminta , Tavoitteellinen luontoliikunta, Muut tavoitteelliset virkistys- tai hyvinvointipalvelut

Kohteen kuvaus

KUKKOLAN TILA

- Luontoelämyksiä, historian havinaa, Karelia à la carte lähiruokaa

Kukkolan tilan monipuolinen maatilaympäristö tarjoaa hyvinvointi- ja virkistyspäiviä, leirejä sekä kokous- ja juhlapalveluja. Kukkolan tilalla vihreää voimaa ammennetaan puutarhassa, metsässä, puulajipuistossa, hevosten, kanojen ja lampaiden parissa, kotimuseossa, hiljaisessa huoneessa, kodassa, 1800-luvulla rakennetussa kivinavetassa, kuvanveistäjän ateljeessa ja herkullisen lähiruoan parissa. Luonnonantimista askarrellaan ja valmistetaan ruokaa. Kukkolassa järjestetään myös yleisötapahtumia kuten Kevätkiekaus, Syyssatoa Kukkolassa, runo- ja yhteislaulutilaisuuksia, kynttiläkirkko sekä metsäteatterin joulukuvaelmia ja muita esityksiä.

Kukkolan tila on vanha sukutila, joka on ollut Kukkosen suvulla jo 1700-luvulta lähtien. Rovasti Antti Kukkosen hallinnassa tila oli vuosina 1932-1958. Hän toimi kansanedustajana yli 30 vuotta ja opetusministerinä kuudessa eri hallituksessa. Hänen tyttärensä Katri Kukkonen emännöi tilaa vuosina 1958-1991. Katrin testamentissa oli toiveena, että maatilaa jatkossa hyödynnettäisiin hyvinvoinnin edistämiseen. Tämä toive onkin nyt toteutunut. Nykyisin Pohjois-Karjalan Maataloussäätiön omistamaa Kukkolan tilan palveluja tuottaa yritysverkostot ja järjestöt mm. ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset, pohjoiskarjalaiset green care hyvinvointipalveluyritykset, Karelia à la carte-verkosto, Pohjois-Karjalan Martat ja 4 H-yhdistys.

Kukkolan tilalle luontolähtöisyys ja lähiruuan hyödyntäminen on ollut aikojen alusta saakka luonteva osa toimintaa. Joensuun ydinkeskustasta on Kukkolaan matkaa vain vajaa 6 km, joten Kukkola tarjoaa rauhallisen maaseutukeitaan kaupunkiasutuksen keskellä: hengähdystauon, voimaantumisen mahdollisuuden, innostavan ja virikkeellisen oppimisympäristön,  mahdollisuuden palata alkujuurille. Luonto- ja eläinavusteiset Green Care -palvelut tarjoavat elämyksiä, osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia, uuden oppimista, eri aistikanavien aktivoimista, motorisia ja toiminnallisia taitoja, yhteisöllisyyttä.  Kukkolan tila yhteistyöverkostonsa kanssa tulee hakemaan Green Care -laatumerkkiä.

Kukkolan tila kuuluu Karelia à la carte -verkostoon. Arvojamme ovat paikalisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Kukkolan tilan kivinavetassa voi nauttia herkullisesta lähiruuasta kokouksen, juhlan tai hyvinvointipäivän lomassa. Salissa on 90 asiakaspaikkaa ja nykyaikaiset AV-laitteet. Ruokailu on mahdollista myös Kukkolan kuusimetsässä sijaitsevalla kodalla, johon mahtuu noin 80 henkilöä.

 

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö

Johanna Rinnekari

Osoite

Vanha Valtatie 70
80330 Joensuu

Puhelin

040 301 2441

Sijainti kartalla

Kuvia kohteesta

Mukaan toimintaan

Green Care Itä-Suomi on alueellinen yhdistys, joka edistää luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvaa palvelutoimintaa.

Liity jäseneksi

Yhteystiedot

Johanna Rinnekari, ProAgria Pohjois-Karjala 
Puhelin +358 40 301 2441, johanna.rinnekari@proagria.fi

Katri Palpatzis, Karelia Ammattikorkeakoulu

Puhelin +358 50 405 9986, katri.palpatzis@karelia.fi

Pj. Riina Harinen, Green Care Itä-Suomi alueyhdistys
Puhelin +358 45 319 5145, info@onnenpisara.fi