Romon Perhekodit Oy

Lapset , Nuoret , Erityisryhmät
Fysiologinen kuntoutus, Sosiaalinen kuntoutus, Psykoterapia, neuropsykologinen kuntoutus, Ennalta ehkäisy, varhainen puuttuminen, Päivätoiminta, Kuntouttava työtoiminta, Kasvatus , Perhetukitoiminta, Erityisryhmien liikunta-, virkistys- tai virikepalvelut, Tavoitteellinen luontoliikunta, Muut tavoitteelliset virkistys- tai hyvinvointipalvelut

Kohteen kuvaus

Romon Perhekodit Oy tarjoaa ammatillista sijaishuolto- ja lastensuojelupalveluja. Lastensuojeluyksikkö Pihamäki on paikka erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitseville lapsille ja nuorille. Toiminta Pihamäessä on alkanut vuonna 2003 ammatillisena perhekotina ja laajentunut lastensuojelun laitosluville vuonna 2010.

 

Pihamäki sijaitsee Pohjois-Karjalassa Kontiolahden kunnan alueella, Romon kylällä. 7-paikkainen Pihamäki tarjoaa idyllisen ja rauhallisen maalaisympäristön vaaramaisemineen. Toimintaympäristönä maalaismiljöö antaa mahdollisuuksia Green Care -toiminnan toteuttamiseen erittäin monipuolisesti. Arkipäivän kasvatustyössä painottuvat toiminnallisuus ja taitojen harjoittelu vuorovaikutuksessa sosiaalisen ympäristön kanssa. Tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille sellaisia elämäntaitoja ja käyttäytymistaitoja, jotka lisäävät hänen elämänlaatuaan ja haluaan selviytyä. Pihapiiristä löytyy erilaisia eläimiä (hevosia, kanoja, vuohia, kissoja ja koiria) sekä monenlaisia maatalon koneita ja rakennuksia.

 

Pihamäen henkilökunta koostuu monipuolisesti sosiaali-, terveys- sekä luontopuolen ammattilaisista, joiden ammattitaidolla kuntouttavaa työotetta ylläpidetään. Menetelminä käytetään sosiaalipedagogista hevostoimintaa, voimauttavaa valokuvausta ja maaseutuympäristön hyödyntämistä kasvatustyössä.

 

Pihamäki laajentaa toimintaansa sijaishuoltopalveluista avohuollon palveluiden tuottajaksi keväällä 2018, joiden pohjana ovat toiminnallisuus, kuntouttava työote ja maalaisympäristön tuomat mahdollisuudet. Palveluissa keskitytään sosiaalipedagogisen viitekehyksen kautta hevostoimintaan, valokuvauksen käyttöön, luonto- ja erätaitoihin sekä katutaiteen käyttöön kuntouttavassa toiminnassa.

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö

Tiina Kuosmanen

Osoite

Romontie 33 C
81100 Kontiolahti

Puhelin

050 502 0717

Sähköpostiosoite

tiina.kuosmanen@pihamaki.fi

Kotisivu

www.pihamaki.fi

Sijainti kartalla

Kuvia kohteesta

Mukaan toimintaan

Green Care Itä-Suomi on alueellinen yhdistys, joka edistää luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvaa palvelutoimintaa.

Liity jäseneksi

Yhteystiedot

Johanna Rinnekari, ProAgria Pohjois-Karjala 
Puhelin +358 40 301 2441, johanna.rinnekari@proagria.fi

Katri Palpatzis, Karelia Ammattikorkeakoulu

Puhelin +358 50 405 9986, katri.palpatzis@karelia.fi

Pj. Riina Harinen, Green Care Itä-Suomi alueyhdistys
Puhelin +358 45 319 5145, info@onnenpisara.fi